HOE WERKT HET?

Als u wel zelf duurzame en lokale zonne-energie wilt opwekken, maar geen zonnepanelen op uw eigen dak kwijt kunt of wilt, dan is het Zonne-initiatief Hoorn iets voor u.

Als onderdeel van de Zonnecoöperatie West Friesland realiseren wij zonnepanelen op geschikte daken van openbare en maatschappelijke gebouwen in Hoorn. Hiermee maken wij het voor u mogelijk zonnepanelen te gebruiken en een stap te nemen naar een duurzame toekomst. Met uw investering geniet u van de voordelen van zonne-energie maar nemen wij al het regelwerk uit handen.

Voor uw investering ontvangt u per paneel een zonne-certificaat. Door het kopen van twee of meer zonne-certificaten, wordt u mede-eigenaar van de zonnepanelen.

U kunt nu al lid worden van de Zonnecoöperatie West Friesland. Als lid van de coöperatie heeft u voorrang bij de uitgifte van zonnecertificaten. Aanmelden kan via dit formulierHet inschrijfgeld ontvangt u terug wanneer u besluit geen lid meer van de coöperatie te blijven.

Wanneer er voldoende certificaten zijn uitgegeven om de installatie te bekostigen, worden de zonnepanelen daadwerkelijk geplaatst. De prijs per certificaat is afhankelijk van de investering nodig om de panelen operationeel te krijgen en te houden. Het uitgangspunt is echter dat de terugverdientijd per certificaat om en nabij de 9,5 jaar bedraagt. Na de terugverdientijd geniet u van bijna gratis energie!

De zonnestroom die met deze panelen wordt opgewekt, wordt jaarlijks achteraf verrekend.  De verrekening vindt plaats naar rato van het aantal zonnecertificaten dat u heeft gekocht. Daarnaast heeft u als deelnemer en lid van de cooperatie recht op een korting van de energiebelasting (€0,12), op voorwaarde dat u binnen de postcoderoos van de installatie woont, en tot een maximum van 10.000kWh per jaar verbruikt. (zie uitleg Postcoderoos Regeling) Uitgaande van een gemiddelde kWh-prijs van €0,06 kan u op een zonnige manier al zo’n €0,18 per kWh terugverdienen incl BTW!

Energiemaatschappij Green Choice voert de administratie van de verrekening en belastingkorting uit. Om deze reden is het van belang dat u als deelnemer overstapt naar Green Choice, in elk geval voor zover het de levering van stroom betreft.

Wordt nu lid en kies voor een zonnige toekomst! Aanmelden kan via dit formulier.