Eerste zonnedak in Hoorn een feit!

16 huishoudens, 200 panelen en 49000 kWh zonne-energie per jaar. Het eerste collectieve zonnedak in Hoorn is een feit; de zonnepanelen zijn vandaag geïnstalleerd op de brandweerkazerne aan de nieuwe Wal. Iets meer dan een handje vol vrijwilligers van het Zonne-initiatief Hoorn en Zonne-Coöperatie West-Friesland  hebben hier maanden druk aan gewerkt en nu is het dan eindelijk zover! Daar mag op getoost worden! Wat hebben we hier allemaal hard aan gewerkt. Bedankt iedereen voor de inzet, motivatie en het vertrouwen! Samen maken we niet alleen Hoorn maar heel West-Friesland duurzamer! Het dak op de brandweerkazerne te nieuwe Wal is dan wel het eerste zonnedak in Hoorn, maar al ons vierde dak in West-Friesland!

Met onze projecten zorgen we er voor dat mensen die geen zonnepanelen op eigen dak kunnen of willen nemen, maar wel willen verduurzamen en financieel willen profiteren, toch zelf zonne-energie kunnen opwekken. Wil jij ook meedoen met een collectief zonnedak? Wordt snel lid; de inschrijvingen voor een nieuw zonnedak in Hoorn/Blokker begint deze maand al!

Klik hier om lid te worden. Leden krijgen voorrang bij toewijzing van de certificaten voor de panelen, op het nieuwe zonnedak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

2 thoughts on “Eerste zonnedak in Hoorn een feit!

  1. Jan Floris says:

    Graag een mooie wal van zonnepanelen langs de A7, ter hoogte van de Grote Waal. Hiermee zou tevens een geluidswal ontstaan, waarmee de geluidshinder in met name het laatste deel van de Grote Waal kan worden tegengegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *